Pentusuunnitelmia kesälle 2024

Pentusuunnitelmia kesälle 2024

Pitemmän tauon jälkeen meillä on pentusuunnitelmia kesälle 2024. Tarkoituksena olisi astuttaa sijoitusnarttuni Varpu eli Kauniin Juksáhkká seuraavasta juoksusta, joka sijoittuu todennäköisesti toukokuulle. Mahdolliset pennut syntyisivät siis heinäkuussa ja olisivat luovutusikäisiä syyskuussa. Myös mahdollisesti loppuvuodelle voisi olla pentusuunnitelmia jalostuslainanartulle, mutta näistä suunnitelmista kerron lisää hieman myöhemmin.

Varpu on reipas, rohkea ja energinen narttu ja melko kova ja topakka. Sillä on mukavan kevyt ja sporttinen rakenne, korkea raajaluusto ja se liikkuu kevyesti ja nopeasti. Lyhyen rungon takia se tosin peitsaa helposti. Varpu on harrastanut poliisina toimivan emäntänsä kanssa on hieman rallytoko-, toko- ja tottisjuttuja, mutta enimmäkseen se viettää runsaasti liikkuvan ja ulkoilevan kotikoiran elämää. Varpulla on todella hyvä kunto ja se on harrastanut myös esim. koirahiihtoa ja muutenkin se tykkää liikkua ja juosta runsaasti ja pitkiä matkoja.

Varpu ei ole ahne, mutta se rakastaa leluja ja leikkimistä ja palkkautuu hyvin leluilla. Se on todella fiksu ja oppivainen ja näkisin, että siinä olisi potentiaalia moneen eri lajiin. Myös agilityssa Varpu varmasti toimisi hyvin nopeutensa ja ketteryytensä ansiosta. Varpu on käynyt myös paimentamassa lampaita ja sillä on hyvä paimennusvietti. Paimenena se on energinen, valpas, kestävä ja käyttää hyvin katsettaan. Varpulla ei ole huomattavaa riistaviettiä ja sitä on helppo pitää irti eri paikoissa.

Varpu kesällä 2023
Varpu kesällä 2023

Varpu tulee hyvin toimeen urosten ja tuttujen narttujen kanssa, mutta vieraiden narttujen kanssa sillä saattaa tulla riitaa. Varpu on ollut meillä paljon kyläilemässä ja hoidossa ja omien koiriemme kanssa se tulee erinomaisesti toimeen ja tykkää erityisesti leikkiä ja touhuta energisen Karpo-koiramme kanssa. Myös lastemme kanssa Varpu tulee hienosti toimeen ja tykkää paljon leikkiä pian 3-vuotiaan Maija-tyttömme kanssa esim. noutaen palloa, jota Maija sille heittää. Ihmisiä kohtaan Varpu on avoin, sosiaalinen ja innokas.

Urosvalinta ei ole vielä aivan varmistunut, mutta olen lähettänyt uroskyselyn ehdolle jalostustoimikunnalle. Yksi mukava, harrastava uros olisi erityisesti mielessämme urokseksi Varpulle, mikäli yhdistelmä saa jalostustoimikunnan suosituksen. Kirjoitan tänne tarkemman esittelyn yhdistelmästä ja ajatuksistani sen takana kunhan urosvalinta varmistuu.

Lisätietoja Varpusta sen omalla sivulla: https://hallakedon.fi/varpu