Kauniin Juksáhkká "Varpu"

Kauniin Juksáhkká "Varpu"

Koska useat pentusuunnitelmamme epäonnistuivat, ostin Varpu-pennun Kauniin kennelistä ja sijoitin sen Iinalle, joka olikin jo aiemmin kysellyt meiltä pentua. Varpusta toivoin uutta jatkajaa kenneliimme kun oma emolinjani katkesi. Varpu on erisukuinen kuin omat kasvattini, joten minulla olisi mahdollisesti toiveissa käyttää sille omaa kasvattiani, jotta oman kennelini sukulinja jatkuisi sitä kautta. Varpu on käynyt jo virallisissa terveystarkastuksissa hyvin tuloksin ja myös sen luonne on hyvin sopiva jalostukseen, joten Varpulle olisi näillä näkymin pentusuunnitelmia keväälle 2024.

Varpu on vilkas ja fiksu nuori narttu. Se on luonteeltaan melko voimakastahtoinen ja ovela, joten sen motivoiminen on toisinaan ollut hieman haastavaa. Varpu kuitenkin tykkää tehdä ihmisen kanssa töitä ja se oppii asiat helposti ja nopeasti kunhan palkkaus on kohdallaan. Varpu ei ole kovin ahne, mutta se on hyvin leikkisä ja tykkää leluista. Varpusta on sen kodissa koulutettu fiksu ja hyvin käyttäytyvä nuori koira ja se osaa paljon temppuja. Se pysyy hyvin irti eikä ole riistaviettinen.

Varpun kanssa ei ole harrastettu kovin paljoa esim. kursseilla, mutta kotona sille on opetettu paljon asioita. Se on vilkas, taistelutahtoinen, nopea ja tekee mielellään ihmisen kanssa töitä, joten näkisin, että siinä olisi potentiaalia moneen lajiin.

Näyttelyt: H, Hyvä

Terveys:

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Lonkat: B/B

Kyynäret: 0/0

Polvet: 0/0

Selkä:
  Nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), lukumäärä: 0
  Välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

Sydäntutkimuslausunto, auskultaatiotutkimus, sivuääni: Ei, oireeton

Varpu Koiranetissä

Varpu pentuna, kuvannut Tuija Selänpää
Varpu pentuna, kuvannut Tuija Selänpää