Kultalangan Wenus "Viivi"

Kultalangan Wenus "Viivi"

Viivi 30.6.2010 – 8.2.2022, lepää rauhassa elämäni koira, rakas Viivi.

Viivi oli ensimmäinen oma koirani ja hankimme sen silloisen avomieheni kanssa Kemistä pienestä Kultalangan kennelistä vuonna 2010. Viivi oli luonteeltaan avoin, ystävällinen, vilkas ja se oli niin kaikkia ihmisiä, kuin koiriakin kohtaan todella sosiaalinen. Sellaista koiraa ei kohdattu, jonka kanssa Viivi ei olisi tullut toimeen. Kotona Viivi oli rauhallinen ja huomaamaton, mutta harrastuksissa siltä löytyi aina virtaa. Viivin kanssa harrastimme omaksi iloksi tokoa, rally-tokoa ja  lammaspaimennusta. Agilityssa Viivi kilpaili medi2-luokassa. Viivin kanssa harrastimme myös jonkin verran koiranäyttelyitä. Viivi oli hyvin ahne ja se palkkautui parhaiten nameilla vaikka se kotona rakastikin myös leikkimistä ja leluja paljon.

Viivi oli hieman epävarma liukkailla alustoilla ja tämä vahvistui Viivin vanhetessa. Viivi ei reagoinut ampumiseen tai muihin koviin ääniin kuten ilotulitukseen tai ukkoseen. Viivi oli hieman riistaviettinen, mutta on kuitenkin niin tottelevainen, että sitä voi pystyi pitämään huoletta irti paikassa kuin paikassa. Riistavietti sillä ilmeni kiinnostuksena riistalintuja, jäniksiä ja oravia kohtaan, eläinten jäljistä se ei ollut kiinnostunut.

Viivi teki kenneliini kaksi pentuetta, joista toinen on vuodelta 2014 ja toinen 2016. Viivi sairasti syksyllä 2017 kohtutulehduksen, jonka vuoksi se steriloitiin tuolloin.

Syksyllä 2021 Viivillä alkoi ikävä sairauskierre. Se ja koiramme Karpo saivat syksyllä vakavia myrkytysoireita kun söivät ilmeisesti kesämökillämme myrkyllisiä sieniä. Molempien oireita hoidettiin nesteytyksellä, kipulääkkeillä, mahansuojalääkkeillä ja pahoinvoinninestolääkkeillä. Viivin maksa-arvot kohosivat, mutta kontrollikäynnillä ne olivat palautuneet ennalleen. Kontrollikäynnillä Viivillä kuitenkin todettiin lievä sydämen sivuääni, jota ei oltu aiemmin kuultu. Viivillä alkoi olla myös sydänvikaan liittyvää yskimistä.

Viivin sydänvika paheni jostain syystä nopeasti ja sen yleiskunto huononi pikkuhiljaa. Viiville tuli talven aikana myös ikävä hammasjuuren paise ja sen hampaat hoidettiin ja kaksi hammasta poistettiin. Näistä vastoinkäymisistä vielä selvittiin, mutta lopulta kävi odottamaton onnettomuus, että Viivi liukastui niin pahasti, että reväytti pahasti jalkansa. Tätä alettiin hoitamaan kipulääkkeillä ja kivun syytä tutkittaessa löydettiin myös nivelrikkomuutoksia varpaista ja vasemman etujalan ranteesta. Viiville määrättiin jatkuva kipulääkitys, nivelravinteita ja myös sydänlääke aloitettiin, sillä sydänvika oli jälleen pahentunut.

Kauan lääkitystä ei kuitenkaan ehditty jatkaa, sillä yhtäkkiä Viivin yleiskunto vain totaalisesti romahti. Syytä tähän ei täysin tiedetä, mutta Viivistä huomasi, että se kärsii, joten teimme raskaan päätöksen ja veimme Viivin lopetettavaksi. Suru on perheessämme ollut valtavan suuri ja Viiviä jäi oman perheemme lisäksi kaipaamaan moni ystävämme. Viivi oli maailman viisain, kaunein ja luotettavin koira. Kiitos yhteisistä vuosistamme ja lepää rauhassa, toista sinunlaistasi ei tule.

Terveys:

 • Lonkat: C/C

 • Kyynärät: 0/0

 • Silmät: Muu vähämerkityksellinen kaihi 3.9.2018 (ns. vanhuusiän kaihi, ei perinnöllinen)

 • Pompentauti: N/N eli terve

 • Prcd-PRA: B eli kantaja

 • DM: N/N eli terve

 • Ei allergioita

 • Ei hammaspuutoksia

 • Leikkaava purenta

 • Korkeus: 43cm

Muuta:

 • LTE: +157, laukausvarma

 • Näyttelyt: 2xSERT, 1xVARASERT

 • Agility: Medi2

 • 2 pentuetta (2014, 2016)

Viivi Koiranetissä

Viivi näyttelyissä
Viivi näyttelyissä

Viivi hyppäämässä esteen agilitykisoissa
Viivi hyppäämässä esteen agilitykisoissa

Viivi ja näyttelyistä saatu SERT-palkinto.
Viivi ja näyttelyistä saatu SERT-palkinto.

Viivi talvella
Viivi talvella